Turkije vraagt Marokko onderhandelingsperiode vrijhandelsovereenkomst te verlengen

marokko
7
30 jan 18:22
Het was de bedoeling dat de twee landen deze week nieuwe afspraken zouden maken inzake de vrijhandelsovereenkomst (FTA)
Dat meldt het Marokkaanse Ministerie van Handel. Eerder deze maand zei de Marokkaanse handelsminister Moulay Hafid Elalamy dat de twee landen 15 dagen de tijd zouden nemen om een ​​wederzijdse oplossing te vinden om de Marokkaans-Turkse FTA te redden.

Het besluit om de FTA te herzien komt als reactie op de negatieve gevolgen van de FTA met Turkije voor de Marokkaanse economie. Regeringswoordvoerder Hassan Abyaba kondigde het nieuws destijds aan. "Vrijhandelsovereenkomsten kunnen worden herzien, afhankelijk van de wederzijdse voordelen van het uitwisselen van goederen en diensten", aldus Abyaba.

De verklaring van Abaya sluit aan bij opmerkingen van Elalamy tijdens het bezoek van de Turkse handelsminister Ruhsar Pekcan aan Marokko op 15 januari. Tijdens haar gesprekken met Elalamy spraken de twee topfunctionarissen af na 15 dagen weer samen te komen om een ​​besluit te nemen over de FTA. Die deadline is vandaag verstreken.

Als de twee landen niet binnen de aangegeven periode tot een voor beide partijen gunstige oplossing kunnen komen, heeft Marokko geen andere keuze dan de FTA te beëindigen.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
turkije
vrijhandelsovereenkomst
uitstel
moulay hafid elalamy
ruhsar pekcan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi