Tetouan neemt afscheid van Sheikh Boukhoubza (video)

marokko
16
1 feb '20
Vrijdagmiddag vond de begrafenis plaats van sheikh Muhammad Al-Amin Boukhoubza.

Boukhoubza werd beschouwd als één van de meest toonaangevende onderzoeksgeleerden in de Islamitische literatuur. De begrafenisplechtigheden vonden plaats in aanwezigheid van familie en een grote menigte waaronder geestelijke leiders uit heel Marokko en de Arabische wereld en studenten van de overledene die uit verschillende steden bijeenkwamen om het djanaza-gebed bij te wonen.

De plechtigheid begon vanuit de woning van nabestaanden van de sheikh nabij de wijk Sidi Talha, richting de buurtmoskee waar het djanaza gebed werd gehouden, waarna de overledene naar zijn laatste rustplaats op de islamitische begraafplaats in Al-Tawila werd gebracht.

Al-Haddoushi: Sheikh Boukhoubza glimlachte tijdens de laatste wassing

Sheikh Boukhoubza overleed donderdagochtend op 88-jarige leeftijd. De gezondheidstoestand van de Sheikh verslechterde onlangs nadat hij in kritieke toestand werd opgenomen in een kliniek in Tetouan. 

Sheikh 'Abu Owais' Boukhoubza werd geboren op 26 juli 1932 in Tetouan en werd beschouwd als één van de meest toonaangevende onderzoeksgeleerden vanwege zijn uitgebreide kennis van oude en moderne islamitische literatuur. Boukhoubza was de stichter van het Instituut van Imam Abi Al-Qasim Al-Shatby in Tetouan, waar de Koran en Koranwetenschappen worden onderwezen. Jaarlijks studeren honderden studenten af.

Inna lillahi wa inna ilayhi raji3oen

© MAROKKO.NL 2020
marokko
tetouan
sheikh muhammad al-amîn boukhoubza
djanaza
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?