Transfer Talks: 'Borussia Dortmund legt El Kababri kosteloos vast'

marokko
0
2 feb '20
Een ietwat ingewikkelde constructie, daar kon Borussia Dortmund tussen de mazen doorkomen om zodoende 20-jarige back binnen te hengelen.

Voorheen eigendom van Jupiler Pro League-gegadigde RSC Anderlecht, kan Othman El Kababri uitkijken naar een avontuur in het Duitse hoogste niveau. Echter hiervoor dient hij de uitleenbeurt die eerder al was overeengekomen met competitiegenoot Zulte Waregem, af te ronden. Tot het einde van dit nog lopende seizoen mag de rechtsback zich gaan wagen aan wat zijn hurende club te wachten staat in hoogste Belgische voetbalafdeling. 

Waar 'Die Borussen' de deal nog niet wereldkundig hebben gemaakt, maken diverse media uit dat land duidelijk dat die club die transferrechten verkreeg. Op een, niet nader toegelichte wijze, had de huidige nummer drie van de Bundesliga vrij spel om hem ten koste van Zulte Waregem eigen te maken. Naar verluidt geschiedt dit kosteloos, echter kan de ploeg van eindverantwoordelijke Lucien Favre pas over achttien maanden beschikken over de vleugelverdediger.

Voor de Marokkaanse voetbalbond FRMF is de speler in kwestie geen onbekende. El Kababri acteerde voor achtereenvolgens Marokko U17 én U20, hiervoor deed hij ook tot zesmaal toe de U15-lichting van de Belgische voetbalbond aan. 

Overall-statistieken Othman El Kababri (seizoen 2019/2020):
- Reserves 1A Gr. 1: 2 optredens, 1 assist
- Jupiler Pro League: 1 optreden, zonder productiviteit én 1 enkele selectiebeurt

Photocredit: Transfermarkt.de

© Redactie 2020
marokko
atlasleeuwen
othman el kababri
rsc anderlecht
jupiler pro league
borussia dortmund
bundesliga
transfer talks
team marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi