Zomerweer van Zuid-Frankrijk tot aan Middellandse Zeekust

buitenland
0
3 feb 15:12
Februari is ook in Frankrijk en Spanje met buitengewoon zacht weer begonnen. Aan de Côte d'Azur is het volgens plaatselijke media zomers.

In het binnenland van het zuidoostelijke departement Var is het bijvoorbeeld 26 graden, maar ook aan de Middellandse Zeekust is het, zoals in bijvoorbeeld in Cavalaire-sur-Mer, met bijna 23 graden strandweer. Het is er normaal gemiddeld 13 graden in deze wintermaand.

Langs de hele Middellandse Zeekust van Cannes tot de Spaanse grens is het zomerweer volgens de weersite meteociel.fr. Maar ook aan Baskische kust aan de Atlantische Oceaan is het voor deze tijd van het jaar tijdelijk buitengewoon warm, met 26 graden in Biarritz, net als in San Sebastián over de grens in Spanje. Meer naar het westen werd in de Spaanse kuststad Santander 27 graden gemeten. Daarmee was het een van de warmste plekken in Spanje. Het is er volgens de statistieken gemiddeld 13 graden in februari.

Het is niet de eerste keer dat februari in Zuid-Frankrijk zo 'zomers' begint. Volgens François Jobard van Meteo France waren er in 1958 ook vier van zulke warme februaridagen. In de Alpen wordt gewaarschuwd voor lawines als gevolg van het zachte weer.

© ANP/Marokko.nl 2020
middellandse zee
spanje
côte d'azur
frankrijk
cavalaire-sur-mer
middellandse zee
var
san sebastian
biarritz
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi