Trump bevestigt doden leider al-Qaeda Arabisch Schiereiland

buitenland
1
7 feb '20
De Amerikaanse president Donald Trump heeft bevestigd dat de leider van al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland, Qasim al-Raymi, is gedood in Jemen.

"Al-Qaeda heeft onder leiding van Raymi onredelijk geweld gebruikt tegen burgers in Jemen en hij heeft geprobeerd aanvallen tegen de Verenigde Staten en Amerikaanse troepen op te zetten", aldus Trump in een verklaring.

"Door zijn dood hebben we de invloed van al-Qaeda teruggebracht en het brengt ons dichter bij ons doel om deze terroristische organisatie te elimineren. De Verenigde Staten, onze belangen en onze bondgenoten zijn hier veiliger door geworden", zei Trump.

Vorige week werd in Jemen al bericht over de dood van Raymi, maar dat kon toen nog niet worden bevestigd. Trump zei niet wanneer Raymi is gedood. Kort na de eerste berichten bracht al-Qaeda een audioclip van de leider naar buiten, maar het was onduidelijk of dat een recente opname was.

De tak van al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland werd door de Verenigde Staten lange tijd gezien als de gevaarlijkste afdeling van de terreurorganisatie. De groep beweerde vorig jaar achter de schietpartij op een Amerikaanse marinebasis te zitten waarbij drie mensen omkwamen.

© ANP 2020
verenigde staten
al qaida
arabisch schiereiland
donald trump
terrorisme
qasim al-raymi
jemen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi