Protesten Gaza en Westelijke Jordaanoever houden aan

buitenland
1
11 feb 17:08
Ook vandaag waren honderden demonstranten op de been in Gaza en de Westelijke Jordaanoever om te protesteren tegen het omstreden Amerikaanse vredesplan

In Ramallah en al-Bireh raakten meerdere demonstranten gewond nadat het Israëlische leger de demonstranten probeerde te verspreiden met traangasgranaten.

Onrusten zijn weer opgelaaid door Palestijnse protesten tegen het 'annexatieplan' van de Amerikaanse president Donald Trump. "We houden vast aan onze nationale eenheid om het plan te veroordelen en onze Palestijnse zaak te beschermen", zeil Walid Al Awad van de linkse Palestijnse Volkspartij tegen nieuwsdienst Anadolu.

Annexatieplan De Amerikaanse president Donald Trump onthulde eind januari zijn zogenaamde 'Deal of the Century'. Het onevenwichtige vredesplan verwijst naar Jeruzalem als "de onverdeelde hoofdstad van Israël" en erkent de Israëlische soevereiniteit over grote delen van de Westelijke Jordaanoever.

De Israëlische premier Netanyahu zei zaterdag dat Israël is begonnen met het in kaart brengen van delen van de bezette Westelijke Jordaanoever in overeenstemming met het vredesplan en dat het gebied alle Israëlische nederzettingen en de Jordaanvallei zal omvatten.

© Anadolu 2020
palestina
gaza
vredesplan
deal of the century
verenigde staten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi