Brute verkrachtingsvideo Hanan leidt tot arrestatie (video)

marokko
0
17 jul '19
Dat meldt de nationale veiligheidsdienst DGSN in een verklaring

De 56-jarige dader had de 34-jarige Hanan in de wijk Mellah in Rabat meermaals op het hoofd geslagen met een hamer en verkracht met een schroevendraaier en een gebroken glazen fles. Hanan overleed 11 juni aan haar verwondingen. Een 2-minuten durende video van de brute en sadistische verkrachting werd massaal gedeeld op sociale netwerken en veroorzaakte landelijke opschudding. 
De moeder van Hanan zegt er kapot van te zijn en niet meer te kunnen slapen en eten. "Een van de voorbijgangers filmde het incident, maar durfde niet te helpen", zei de rouwende moeder tegen nieuwsdienst Alyaoum24.

"Als het echte mannen waren, hadden twee of drie mensen hem in de val moeten lokken en haar hebben geholpen in plaats van te kijken hoe hij haar verkrachtte", zei de moeder. "Toen ik naar het ziekenhuis ging, kwam ik erachter dat mijn dochter dood is. Ik was bij mijn zus en wist niet wat er met mijn dochter was gebeurd."

Volgens de moeder had de dader al een tijdje gedreigd Hanan met geweld mee te nemen. "Als ik daar melding van had gemaakt zou hij mij hebben vermoord. Hij viel mensen aan in hun huizen in Mellah", zei ze. "Ik vraag koning Mohammed VI om in te grijpen. Ik wil dat de moordenaar de doodstraf krijgt of in de gevangenis sterft", voegde ze toe.

Verkrachtingen De zaak van Hanan doet denken aan de verkrachtingszaak van 'tattoomeisje' Khadija, de Marokkaanse tiener werd gekidnapt en gedurende twee maanden door 12 mannen verkracht, geslagen en getatoeëerd.

Marokko is de afgelopen jaren getuige geweest van meerdere schokkende verkrachtingszaken. Gevallen van seksuele intimidatie en geweld tegen vrouwen komen steeds vaker aan het licht. Volgens een rapport uit 2018 van procureur-generaal Mohamed Abdel Nabawi zijn er in 2017 meer dan 1.600 verkrachtingsgevallen waren gemeld.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
rabat
mellah
verkrachting
hanan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?