UITGELICHT: La Liga én Botola Pro gaan hand in hand, tekenen herenakkoord

marokko
3
11 feb 19:49
Op verschillende vlakken zal worden samengewerkt, dit om beide competities hun stijgende lijn te laten behouden.

De LNFP (red. Ligue Nationale de Football Professionel) en La Liga kwamen onlangs tot een akkoord over een samenwerkingstraject voor de lange termijn. Beide voorzitters van die bonden, Saïd Naciri én Javier Tebas, troffen elkaar maandag om vorm te geven aan dit voornemen. Gepoogd wordt om beide competities in de toekomst beter te kunnen gaan 'vermarkten'. Waar de LNFP de Botola Pro en de Botola 2 in haar portefeuille heeft, gaat men met La Liga bouwen aan de weg die die beide competities ook op technisch vlak moet gaan versterken.

Krachten bundelen om op vele vlakken vooruitgang te gaan boeken
In het communiqué wat over deze deal verscheen wordt gesproken over verregaande 'improvement' van datamining, audiovisuele aspecten én dus ook commercie en marketing. Een ander belangrijk gegeven hierin is dat La Liga haar partner gaat steunen om de Marokkaanse competitie ook internationaal beter aan de man te krijgen, dit door de televisierechten breder te trekken en ook exclusiever te maken voor gegadigden die de Botola Pro bijvoorbeeld op termijn wereldwijd beschikbaar willen maken. 

Een laatste punt waar men ook de koppen voor bij elkaar gaat steken is fair-play, in de breedste zin van het begrip. Het tegengaan van matchfixing is hierin een belangrijke pijler, evenals het tegengaan van racisme en discriminatie op de vaderlandse velden. 

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2020
marokko
atlasleeuwen
la liga
botola pro
frmf
team marokko
said naciri
lnfp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi