Drie veroordelingen in 'Hamza-mon-bb'-chantage schandaal

buitenland
0
12 feb 15:28
De rechtbank in Marrakech heeft dinsdagavond drie verdachten veroordeeld tot elk een gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 10.000 DH.
Het gaat om vlogster Soukaïna Jannah (alias Glamour), Hiba Press journalist Mohammed Dahir en Adnane 'Ferrari' Sakkine, de eigenaar van een autoverhuurbedrijf. De drie zijn veroordeeld wegens computervredebreuk, het belemmeren van de rechtsgang, verspreiden van afbeeldingen en verklaringen van anderen zonder toestemming, chantage, laster en smaad.

Ook moeten de veroordeelden een schadevergoeding van 150.000 DH betalen aan de slachtoffers, waaronder ook aan Mohamed Madimi, de voorzitter van een mensenrechtenorganisatie.

'Hamza mon bb'
De politie had meer dan 70 klachten ontvangen naar aanleiding van berichten van 'Hamza mon bb', onder meer van de Marokkaanse zangeres Saida Charaf. 

Onlangs werd een politieagent veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor het lekken van informatie aan vlogster Aicha Ayach, die zelf in Dubai werd gearresteerd. Ayach werd door de Marokkaanse autoriteiten gezocht voor haar vermeende betrokkenheid bij de chantagezaak. Slachtoffers van de Hamza-mon-bb-affaire beschuldigen de vlogster van directe betrokkenheid bij de zaak.

Ook zangeres Dounia Batma, haar zus Ibtissam Batma en de echtgenoot van Dounia, Mohammed Turc, werden door de politie verhoord.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
hamza-mon-bb
soukaïna jannah
glamour
adnane sakkine
mohammed dahir
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
hubei
afc ajax
tweede kamer
moskee
transfer talks
idlib
rajacasablanca
islamofobie
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi