OM verspreidt opnieuw foto's kroongetuige Nabil B.

algemeen
1
13 feb '20
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft opnieuw per ongeluk foto's van kroongetuige Nabil B. verspreid. Dat laat het OM donderdag weten.

Het is de derde keer dat onbedoeld fotomateriaal van de kroongetuige aan het strafdossier van het grote liquidatieproces is toegevoegd. Het OM zegt de fout, die zou zijn gemaakt bij het samenstellen van een digitaal bestand, deze week te hebben ontdekt. Het gaat om hetzelfde beeldmateriaal dat eerder is opgenomen in het dossier. Om de fout te herstellen is donderdag aan de rechtbank en de verdediging gevraagd de cd-rom te waarop de bestanden staan te ruilen voor een geschoond exemplaar. Binnen het Landelijk Parket wordt de gemaakte fout hoog opgenomen en grondig onderzocht, laat het OM weten.

Vorig jaar april en december voegde het OM ook al per ongeluk foto's van B. toe aan het strafdossier. Hij heeft belastende verklaringen afgelegd in het grote liquidatieonderzoek Marengo rond hoofdverdachte Ridouan Taghi. Kort nadat bekend werd dat B. was overgelopen naar justitie, werd zijn broer Redouan doodgeschoten in Amsterdam-Noord. Afgelopen september werd ook zijn advocaat Derk Wiersum in Amsterdam-Buitenveldert geliquideerd.

Drie verdachten vast
In de zaak-Wiersum zitten drie verdachten vast, onder wie een neef van Taghi. De man die de broer van Nabil B. doodschoot, heeft in hoger beroep 28 jaar gevangenisstraf gekregen.

Het Marengo-proces gaat eind deze maand verder, nog zonder de in december in Dubai aangehouden Ridouan Taghi. Hij verschijnt op 6 maart voor de eerste keer voor de rechter.

© ANP 2020
openbaar ministerie
ridouan taghi
nabil b
kroongetuige
mocromaffia
marengo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi