Tweede coronadode buiten China

algemeen
0
13 feb 14:56
Voor het eerst is in Japan een persoon overleden aan de gevolgen van besmetting met het nieuwe coronavirus.
Het gaat volgens de Japanse minister van Volksgezondheid om een vrouw van in de tachtig. Het slachtoffer bezweek in de prefectuur Kanawaga, die aan Tokio grenst.

Het gaat om de tweede dode buiten China, waar de uitbraak van het virus begon. De andere patiënt overleed op de Filipijnen.

Massa-quarantaine buiten China
Ruim 10.000 inwoners van het Son Loi-district in Vietnam, vlak bij hoofdstad Hanoi, moeten vanaf donderdag in quarantaine vanwege het coronavirus. In het gebied zijn zes besmettingsgevallen ontdekt, laten de lokale autoriteiten weten. Son Loi bestaat uit meerdere kleine dorpen. De inwoners mogen het gebied voor onbepaalde tijd niet meer in of uit.

De Vietnamese autoriteiten hebben controleposten opgezet. Ook zijn voertuigen in Son Loi bespoten met een bepaald middel, dat verdere besmetting moet voorkomen. De mensen in Son Loi worden voorzien van hun dagelijkse benodigdheden, zoals eten en drinken.

In totaal zijn in Vietnam zestien besmettingsgevallen van het nieuwe coronavirus bekend. Het land heeft eerder alle vluchten van en naar China opgeschort.

Het epicentrum van het virus ligt in de Chinese provincie Hubei. Daar stierven sinds de uitbraak al ruim 1350 mensen. In heel China zijn volgens de autoriteiten bijna 60.000 besmettingsgevallen bekend.

© ANP 2020
china
coronavirus
filipijnen
japan
tokio
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
idlib
italië
duitsland
china
mocromaffia
ridouan taghi
marengo
ankara
afc ajax
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
transfer talks
mohammed vi