Renard: 'Heb Marokko in m'n hart zitten' (video)

sport
1
13 feb 15:44
In de meest bekende voetbaltalkshow van MBC gaf de inmiddels 51-jarige eindverantwoordelijke blijk van de warme herinneringen die hij aan Marokko koestert.
Sinds lange tijd weer doorstoten naar de knockoutfase van een Afrika Cup, zich voor het eerst in 20 jaar weer kwalificeren voor een WK, allemaal vreugde-uitbarstingen die op het palmares van Hervé Renard staan. Als enige bondscoach ooit die met twee landen zich wist te vergrijpen aan een titel voor de Afrika Cup, vertelt de huidig oefenmeester van Saoedi-Arabië in gesprek met Sada Al Malaeb over zijn tijd bij de Marokkaanse voetbalbond FRMF. 

'Heb Marokko in m'n har zitten'
Momenteel bezig een weg te plaveien die leidt naar het WK van 2022, laat Renard zich vol lof uit over zijn dienstverband als leidsman bij 'de Leeuwen van de Atlas': ,,Heb Marokko in m'n hart zitten. Heb hele mooie momenten gehad bij respectievelijk Zambia én Ivoorkust, maar met het Marokkaanse elftal plaatsten we ons voor een WK. Heb er een buitengewone tijd meegemaakt en koester die herinneringen dan ook tot op de dag van vandaag.''De hoofdmacht van de Marokkaanse voetbalbond dienen deed de voormalig werknemer van onder andere LOSC Lille, FC Sochaux én USM Alger van februari 2016 tot aan de afgelopen Afrika Cup in Egypte. Photocredit: MAP.ma
© Redactie 2020
marokko
atlasleeuwen
hervé renard
team marokko
frmf
mbc
sada al malaeb
faouzi lekjaa
wk 2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
idlib
italië
duitsland
ridouan taghi
mocromaffia
china
marengo
frankrijk
afc ajax
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
transfer talks
mohammed vi