Duitse politie arresteert 12 terroristen voor beramen aanslagen op moslims

buitenland
3
14 feb '20
De Duitse politie heeft vrijdag twaalf mannen aangehouden die worden verdacht van het voorbereiden van terroristische aanslagen in het land.

De terroristische groepering zou politici, asielzoekers en moslims als doelwit hebben. Vier van de verdachten worden ervan verdacht in september 2019 de terreurorganisatie te hebben opgericht. De mannen onderhielden telefonisch contact en communiceerden via chatgroepen. Ook kwamen ze enkele keren bijeen om de aanslagen voor te bereiden.

De acht andere mannen worden gezien als sympathisanten. Zo steunden ze de terroristische organisatie met geld en wapens. Met de aanslagen wilde de groep verwoesting aanrichten en angst zaaien, "vergelijkbaar met een burgeroorlog", stelt de Duitse politie.

Extreemrechts wint terrein
Volgens de laatste cijfers van de overheid registreerde de politie in 2018 meer dan 19.000 extreemrechtse misdaden, waarbij extremisten ongeveer 1.000 gewelddadige aanvallen op buitenlanders, immigranten of politieke rivalen plegen. Bijna 500 mensen raakten gewond bij aanvallen geïnspireerd door extreemrechtse ideologieën.

Meer dan 100 moskeeën en religieuze instellingen werden in 2018 aangevallen in Duitsland. Daarnaast heeft de politie vorig jaar 813 haatmisdrijven specifiek tegen moslims geregistreerd, waaronder beledigingen, bedreigende brieven en fysieke aanvallen. Ten minste 54 moslims raakten gewond bij die aanvallen.

Duitsland, met een bevolking van 81 miljoen inwoners, heeft de op één na grootste moslimbevolking in West-Europa, na Frankrijk. Van de bijna 4,7 miljoen moslims in het land zijn er 3 miljoen van Turkse afkomst. In Duitsland wonen zo'n 480.000 Marokkanen.

© ANP/Anadolu/Marokko.nl 2020
duitsland
nazi
extreemrechts
moslimhaat
islamofobie
racisme
discriminatie
terreur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi