Rechter in Marrakech beveelt man terug te keren naar echtgenote

marokko
1
17 feb '20
De uitspraak van de rechter kan grote gevolgen hebben als deze leidt tot vaste jurisprudentie

De rechtbank van eerste aanleg van Marrakech besloot op 6 februari een man te dwingen terug te keren naar zijn echtelijk huis, na een hoger beroep van zijn vrouw. De uitspraak is opmerkelijk omdat het meestal mannen zijn die hun toevlucht nemen tot deze procedure.

De primeur kan veel invloed hebben op toekomstige beslissingen van het Marokkaans rechtssysteem met betrekking tot huwelijksgeschillen. De talloze vrouwen van mannen die eenzijdig hebben besloten het echtelijk huis te verlaten kunnen zich immers beroepen op de uitspraak.

De beslissing van de rechtbank is gebaseerd op de echtelijke plichten van het huwelijk, meldt dagblad Al Massae. De gedeelde verantwoordelijkheid voor het onderhouden van het gezin en de opvoeding van de kinderen kan volgens de rechtbank alleen worden gewaarborgd als beide partners overeenstemming hebben.

De afwezigheid van de echtgenoot, die ondanks zijn dagvaarding niet op de zitting verscheen, stond volgens de rechtbank symbool voor zijn afwezigheid in het huwelijk. De rechtbank vindt dat de man zijn huwelijksverplichtingen grovelijk heeft verzuimt en heeft de man opgeroepen terug te keren zijn echtelijk huis.

De rechtbank ging echter niet akkoord met het verzoek van de vrouw om de echtgenoot een ​​dwangsom op te leggen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
marrakech
rechter
uitspraak
echtelijk huis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?