Dit jaar al bijna 300 burgerdoden door luchtaanvallen Syrië

buitenland
2
18 feb '20
Sinds begin dit jaar zijn in het noordwesten van Syrië bijna driehonderd burgers om het leven gekomen door luchtaanvallen.

Dat maakten de Verenigde Naties (VN) dinsdag bekend. Ongeveer 93% van die aanvallen werd uitgevoerd door het Syrische regeringsleger van president Bashar al-Assad en zijn bondgenoten, waaronder Rusland. Sinds december zijn ongeveer 900.000 burgers, vooral vrouwen en kinderen, gevlucht voor het geweld. Zij trekken massaal richting de grens met Turkije, dat troepen heeft gestationeerd bij observatieposten in Idlib. Die Syrische provincie wordt gezien als het laatste bolwerk van rebellen die tegen het leger van Assad vechten.

Op de vraag of Syrië en Rusland zich schuldig maken aan oorlogsmisdaden zei een VN-woordvoerder: "Het grote aantal aanvallen op ziekenhuizen, andere medische voorzieningen en scholen doet vermoeden dat ze niet allemaal toevallig zijn."

Sinds 2011 woedt in Syrië een burgeroorlog. Het grootste deel van het land is weer in handen van Assad. De oorlog heeft al aan honderdduizenden mensen het leven gekost. Miljoenen zijn op de vlucht geslagen.

© ANP 2020
turkije
verenigde naties
syrië
rusland
bashar al-assad
idlib
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi