Mohammed VI laat nieuwe villa's en hotels slopen na schenden regels bouwvergunning

marokko
13
18 feb '20
Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft onder koninklijk bevel de bouw van een aantal projecten in het Taghazout Bay-resort in Agadir stopgezet.

Het prestigieuze megaproject maakt deel uit van het nationale toerismeplan 'Vision 2020'. De beslissing komt enkele dagen na het koninklijk bezoek aan Agadir. Koning Mohammed VI was in de regio voor de inhuldiging van een aantal sociaal-economische projecten.

Taghazout Bay heeft een oppervlakte van 615 hectare met een kuststrook 4,5 kilometer strand en zou de thuishaven worden van meerdere hotels, vakantiewoningen, luxe villa's en appartementen, evenals een aantal winkelgelegenheden en uitgaansgebieden.

De beslissing omvat de sloop van minstens 24 gebouwen die behoren tot het project van Sud Partners, waaronder drie hotels van internationale ketens die nog in aanbouw waren, een deel van het nieuwe Hyatt Regency en acht villa's en een aantal appartementen. Volgens de verklaring van het ministerie heeft de constructie van het project zich buiten het toegewezen gebied uitgebreid.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
agadir
taghazout bay
mohammed vi
villa
hotel
vision 2020
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi