2 jaar celstraf voor hacker in 'Hamza-mon-bb'-zaak

marokko
1
19 feb '20
De jonge student is veroordeeld voor zijn rol in de omstreden chantage zaak

De rechtbank in Marrakech heeft Osama El Ajmi veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor het hacken van de slachtoffers van 'Hamza-mon-bb'.

Ook is El Ajmi veroordeeld tot het betalen van een geldboete en het betalen van schadevergoedingen aan de eisers.

'Hamza mon bb'
De politie had meer dan 70 klachten ontvangen naar aanleiding van berichten van de social-media gebruiker 'Hamza mon bb', onder meer van de Marokkaanse zangeres Saida Charaf. De schadevergoedingen zijn onder andere bedoeld voor Charaf en Mohamed Madimi, de voorzitter van een mensenrechtenorganisatie.

Vorige week werden drie andere verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen, waaronder vlogster Soukaïna 'Glamour' Jannah, Hiba Press journalist Mohammed Dahir en Adnane 'Ferrari' Sakkine, de eigenaar van een autoverhuurbedrijf. In januari werd een politieagent veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor het lekken van informatie aan vlogster Aicha Ayach, die zelf in Dubai werd gearresteerd.

Ayach werd door de Marokkaanse politie gezocht voor haar vermeende betrokkenheid bij de chantagezaak. Slachtoffers van de Hamza-mon-bb-affaire beschuldigen de vlogster van directe betrokkenheid bij de zaak.

Ook zangeres Dounia Batma, haar zus Ibtissam Batma en de echtgenoot van Dounia, Mohammed Turc, werden door de politie verhoord.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
hamza-mon-bb
hacker
chantage
osama el ajmi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi