'Dader Hanau plaatste kort voor schietpartij video op YouTube'

buitenland
38
20 feb 8:24
De man die achter de moordpartij zou zitten in het Duitse Hanau, heeft enkele dagen voor de schietpartij een video op YouTube geplaatst.
Bronnen rond de veiligheidsdiensten zeggen dat hij in het Engels een "persoonlijke boodschap aan alle Amerikanen" uitsprak. Het filmpje circuleerde donderdagochtend nog op internet en lijkt te zijn opgenomen in een woning. De man verklaart onder meer dat in de Verenigde Staten militaire installaties bestaan waar kinderen worden gedood. Ook zou de duivel er worden vereerd.

De vermeende schutter zou Amerikanen in het filmpje hebben opgeroepen "nu de strijd aan te gaan" tegen dergelijke misstanden. Hij verwees naar verluidt niet naar de schietpartij die hij later zou hebben uitgevoerd in Duitsland. Daar vielen negen doden bij twee shishalounges.

De vermoedelijke dader is later dood teruggevonden in zijn woning, waar ook nog een ander lichaam is ontdekt. Het motief voor de moordpartij is nog onduidelijk, maar bronnen hebben ook gemeld dat een soort schriftelijke bekentenis is gevonden. In die tekst zouden ook rechts-radicale opmerkingen staan.
© ANP 2020
duitsland
hanau
frankfurt
shishalounge
tobias rathjen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi