OM: Toch geen crimineel geld naar moskee Geleen

algemeen
2
21 feb 14:06
Het geld dat de Al Houdamoskee in Geleen kreeg is mogelijk toch niet afkomstig uit criminele bron, maar uit Saoedi-Arabië.

Met het uitspreken van dit vermoeden stopte het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag voor de rechtbank in Roermond de aanvankelijke verdenking van witwassen door bestuurders van de moskee in de koelkast. Eerder ging het OM er nog vanuit dat het geld wel uit criminele bron afkomstig zou zijn en vervolgens zou zijn witgewassen. Als het geld uit Saoedi-Arabië komt, is dat legaal en dan is van witwassen geen sprake meer, zo bleek tijdens de niet-inhoudelijke zitting.

Het OM liet verder een eerder geuite verdenking van ronselen voor de jihad in de moskee vervallen.

Een andere belangrijke verdenking tegen vicevoorzitter en secretaris Laarbi A. van moskee Al Houda in Geleen blijft wel staan: het financieren van terrorisme en deelname aan de Daesh. A. zou 250.000 euro naar Daesh-gebied hebben doorgesluisd en zelf in het strijdgebied geweest zijn. Voorzitter Stefan Z. blijft verdachte van valsheid in geschrifte bij de donateursadministratie van een aan de moskee gelieerde stichting.

© ANP 2020
saoedi-arabië
roermond
moskee
geleen
openbaar ministerie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi