Forum klaagt Buitenhof aan na uitlatingen over Baudet

algemeen
0
23 feb 17:21
Forum voor Democratie stapt naar de rechter omdat het tv-programma Buitenhof uitlatingen over Forum-leider Thierry Baudet niet rectificeert.
De partij ziet zich genoodzaakt juridische stappen te ondernemen en spant een kort geding aan, laat een woordvoerder weten. De redactie van het programma weigert tot nu toe ieder commentaar, ondanks herhaaldelijke verzoeken om rectificatie, aldus de zegsman. "Wij kunnen en willen deze aperte onwaarheden niet onweersproken laten en gaan ervan uit dat Buitenhof deze fouten recht zal zetten."

Volgens Baudet zijn in het programma "schandelijke leugens" verspreid over wat hij tijdens een debat in de Tweede Kamer heeft gezegd. De dingen die de presentatrice "mij in de mond legt", heb ik "absoluut niet gezegd", twitterde Baudet over de uitzending zondag.

Vooropgezet plan
Volgens Buitenhof-presentatrice Natalie Righton, die haar debuut bij het programma maakte, baarde Baudet vorige week in de Kamer nogal opzien. Hij zou hebben gezegd "dat hij denkt dat de Europese Unie een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen voor Afrikaanse immigranten".

De VPRO, die Buitenhof samen met twee andere omroepen maakt, wilde niet reageren op de melding van Baudet dat hij een kort geding aanspant, omdat het verzoek tot rectificatie niet is ingewilligd.
© ANP 2020
thierry baudet
tweede kamer
immigratie
vpro
democratie
fvd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi