Oostenrijk houdt Italiaanse trein tegen

buitenland
5
23 feb '20
De Oostenrijkse autoriteiten hebben zondag een trein uit Italië tegengehouden bij de Brennerpas omdat er twee Duitse reizigers aan boord waren die mogelijk besmet zijn geraakt met het gevreesde nieuwe coronavirus.

Ze hadden koorts. Dat heeft de nieuwssite Oe24 zondagavond bekendgemaakt. De trein was van Venetië op weg naar München, maar staat stil aan de Italiaanse kant van de grens en mag voorlopig Tirol niet in. Volgens de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer hadden de Italiaanse Spoorwegen hun Oostenrijkse collega's van de ÖBB gewaarschuwd voor de koortsige passagiers. Hun coupé is geïsoleerd.

Uit angst voor het infectiegevaar besloot de ÖBB zondagavond ook het andere treinverkeer met het buurland tot nader order stil te leggen. Oostenrijk, maar ook Zwitserland en Duitsland, hadden eerder al laten weten de verontrustende situatie in Italië op de voet te volgen. Covid-19, de ziekte die door dit virus wordt veroorzaakt, heeft in Italië tot dusver drie mensen het leven gekost.

© ANP 2020
zwitserland
duitsland
italië
oostenrijk
coronavirus
trein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi