Neef Ridouan Taghi staat terecht voor moord advocaat kroongetuige Nabil B.

algemeen
0
24 feb 14:16
Anouar T. , neef van de onlangs in Dubai gearresteerde vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet volgende week woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen.
De 26-jarige T. wordt ervan verdacht advocaat Derk Wiersum vorig jaar te hebben vermoord. De eerste, inleidende zitting in deze zaak is 4 maart in de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. Het is niet duidelijk of T. daarbij aanwezig is, hij kan zich ook door zijn advocaat laten vertegenwoordigen. T.'s advocaat André Seebregts was niet bereikbaar voor een reactie.

In de zaak rond de moord op Wiersum zit ook Giërmo B. vast. Hij ontkent iets met de moord te maken te hebben. Er zit ook een derde persoon vast, hij werd eind januari opgepakt. Het is niet duidelijk wie er daadwerkelijk heeft geschoten. Het OM vermoedt dat T. de moord heeft gecoördineerd, zo werd duidelijk tijdens de inleidende zitting van B.

Marengo
Derk Wiersum was een van de advocaten van kroongetuige Nabil B. in het grote liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi als hoofdverdachte geldt. Hoewel van een formele verdenking (nog) geen sprake is, wordt Taghi gezien als het brein achter de schokkende moord op de advocaat.

B. heeft een reeks belastende verklaringen afgelegd tegen Taghi en diens veronderstelde handlangers. In maart 2018 werd B.’s onschuldige broer vermoord. Aangenomen wordt dat Taghi ook in die moord de hand heeft gehad. Wraak op 'verrader’ Nabil B. zou zijn motief zijn geweest.

Taghi was lang voortvluchtig en werd in december aangehouden in Dubai. Ook zijn vermoedelijke 'adjudant’ Saïd R. bleef geruime tijd spoorloos. Hij werd eerder deze maand opgepakt in Medellín in Colombia.
© ANP 2020
mocromaffia
merengo
ridouan taghi
nabil b
anouar t
advocaat
derk wiersum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi