Saoedi-Arabië stopt uitgifte Umrah-visa door coronavirus

buitenland
3
27 feb 9:32
De Saoedische autoriteiten nemen geen halve maatregelen; tot nader orde wordt de verstrekking van de veelgevraagde visa aangescherpt
Als maatregel tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus grijpt het Saoedische Koninkrijk naar alle mogelijke manieren om een uitbraak van het nieuwe virus in het land te voorkomen. Dat meldt het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken in een persverklaring.De strengere maatregel heeft betrekking op de verstrekking van alle Umrah-visums. De maatregel geldt voor landen waar inmiddels al melding is gedaan van het coronavirus. Uitzonderingen voor het in- én uitreizen van het Koninkrijk worden verder alleen gedaan voor eigen ingezetenen en officials van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC).

Het nieuwe coronavirus verspreidt zich snel over de wereld. De uitbraak begon in de Chinese stad Wuhan en wordt nu in steeds meer landen waargenomen. Na China zijn de meeste besmettingen vastgesteld in Zuid-Korea. Meer dan 1300 mensen daar hebben het virus opgelopen en er zijn twaalf mensen overleden.

Midden-Oosten
In Iran is het aantal sterfgevallen door het virus opgelopen tot 19. In Koeweit zijn drie mensen besmet met het virus, zij zijn alle drie vanuit Iran naar Koeweit gegaan. Ook in Bahrein, Afghanistan en Irak is het virus al geregistreerd.

Zondag sloten buurlanden de grenzen met Iran al, om te voorkomen dat mensen besmet met het coronavirus vanuit Iran zouden vertrekken. Bahrein en Koeweit grenzen niet direct aan Iran, Afghanistan wel. Irak heeft op verzoek van Koeweit een grensovergang gesloten om verdere verspreiding tegen te gaan.

Europa
Italië is vooralsnog het hardst getroffen in Europa, daar zijn 14 mensen overleden door het longvirus. Zeker 528 mensen zijn daar besmet, de meeste gevallen zijn vastgesteld in de noordelijke regio's Veneto en Lombardije. Andere Europese landen waar mensen het virus hebben opgelopen zijn Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Oostenrijk, België, Zwitserland, Kroatië, Finland, Noorwegen en Zweden.

In Afrika is het coronavirus vastgesteld in Egypte en Algerije. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de virusuitbraak inmiddels uitgeroepen tot internationale gezondheidsnoodsituatie.
© ANP/Marokko.nl 2020
saoedi-arabië
umrah
mekka
medina
coronavirus
visum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi