Afrika Cup 2021: 'Real Zaragoza's El Yamiq opgenomen in voorselectie #TeamMarokko'

marokko
0
27 feb '20
De eerste mogelijke naam voor op het definitieve lijstje van de hoofdmacht van de Marokkaanse bond sijpelde onlangs door.

Uitgaande van waar het Spaanse Heraldo de Aragón onlangs mee op de proppen kwam, lijkt de inmiddels 27-jarige Jawad El Yamiq uit te kijken kunnen naar een mogelijke uitverkiezing voor het eerstvolgende treffen van #TeamMarokko. Dan geeft het nog te vormen collectief van eindverantwoordelijke Vahid Halilhodžić een vervolg aan de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup van 2021, tegen groepsgenoot Centraal-Afrika. 

Spelen doet de centrumverdediger zoals gezegd sindskort voor de Spaanse tweedeklasser Real Zaragoza, de nummer twee van de competitie aldaar nam de Marokkaans A-international tot het einde van dit nog lopende seizoen op huurbasis over van contractclub Genoa CFC. Waar hij in de Serie A geregeld pas op de plaats moest maken voor anderen, beklimt hij bij Zaragoza de onomstreden status van basiskracht. 

Sinds zijn aantreden daar afgelopen transferwindow staat de teller nu op vier optredens waar tot nog toe één assist uit voortkwam. Bij Genoa CFC staat de voormalige kracht van onder andere Raja Casablanca, AC Perugia én OCK Khouribga nog tot medio 2021 onder contract. 

Overall-statistieken Jawad El Yamiq (seizoen 2019/2020):
- Serie A: 3 optredens, zonder productiviteit
- Coppa Italia: 1 optreden, zonder productiviteit
- La Liga 2: 4 optredens, 1 assist

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2020
atlasleeuwen
jawad el yamiq
real zaragoza
la liga 2
team marokko
afrika cup 2021
caf
vahid halilhodžić
centraal afrika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi