Aicha Ayach bekent betrokkenheid 'Hamza-mon-bb'

marokko
1
27 feb '20
De omstreden chantagezaak die het nieuws in Marokko al maanden domineert lijkt eindelijk ten einde te komen.

Vlogster en make-up artist Ayach kwam dinsdag aan vanuit Dubai waar ze eerder werd gearresteerd nadat de Marokkaanse autoriteiten een internationaal aanhoudingsbevel tegen haar hadden uitgevaardigd.

Tijdens de zitting werd de Marokkaanse vlogster door de gerechtelijke politie geconfronteerd met het bewijs tegen haar.

Bronnen uit de rechtbank meldden tegen nieuwsdienst Akhbarona dat Ayach heeft bekend betrokken te zijn bij de omstreden chantagezaak waarbij via Snapchat en Instagram onder de naam 'Hamza-mon-bb' persoonlijke informatie werd gedeeld over Marokkaanse prominenten.

Ayach noemde ook Ibtissam Batma en Simo Belbachir als medeplichtigen. De twee zouden haar hebben voorzien van gevoelige informatie en beeldmateriaal van haar slachtoffers.

'Hamza mon bb'
De politie had meer dan 70 klachten ontvangen naar aanleiding van berichten van de social-media gebruiker 'Hamza mon bb', onder meer van de Marokkaanse zangeres Saida Charaf.

Vorige week is een student veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor het hacken van slachtoffers van Hamza-mon-bb. Half februari werden drie andere verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen, waaronder vlogster Soukaïna 'Glamour' Jannah, Hiba Press journalist Mohammed Dahir en Adnane 'Ferrari' Sakkine, de eigenaar van een autoverhuurbedrijf. In januari werd een politieagent veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor het lekken van informatie aan vlogster Ayach.

Zangeres Dounia Batma, haar zus Ibtissam Batma en de echtgenoot van Dounia, Mohammed Turc, werden door de politie verhoord.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
hamza-mon-bb
aicha ayach
chantage
ibtissam batma
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi