Tweede patiënt met coronabesmetting in Nederland

algemeen
19
28 feb 11:37
Bij een vrouw uit Amsterdam is als tweede in Nederland het nieuwe coronavirus vastgesteld.
Ze heeft geen link met de eerste patiënt, uit het Brabantse Loon op Zand. De vrouw was vorige week in het Italiaanse Lombardije, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De patiënte zit in thuisisolatie in Diemen. De besmetting is afgelopen nacht vastgesteld. Na laboratoriumonderzoek in het AmsterdamUMC werd het resultaat in het laboratorium van het RIVM bevestigd. De GGD zoekt nu uit met wie deze patiënt contact heeft gehad, door middel van contactonderzoek dat volgens het protocol volgt op de vaststelling van een besmetting.

Deze personen ofwel 'contacten' worden gemonitord en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen en dit melden aan de GGD. Zij moeten ook melding maken van andere klachten die zij hebben. Symptomen van de ziekte zijn koorts en luchtwegklachten zoals kortademigheid of hoest.

Een woordvoerder van burgemeester Erik Boog van Diemen doet vooralsnog geen mededelingen over het besmettingsgeval en de identiteit van de besmette vrouw. "De communicatie loopt via de GGD en het RIVM", zegt hij.
© ANP 2020
coronavirus
amsterdam
diemen
italië
rivm
lombardije
loon op zand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi