45 Nederlanders in quarantaine in hotels Abu Dhabi

buitenland
0
1 mrt '20
In Abu Dhabi verblijven op dit moment zo’n 45 Nederlanders in quarantaine, in drie hotels. Een aantal van hen is getest op het nieuwe coronavirus, van een aantal is nog onbekend of dit is gebeurd.

Alle uitslagen zijn voor zover bekend tot nog toe negatief, zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De ambassade heeft met een aantal van de 45 Nederlanders contact, met een aantal anderen wordt geprobeerd contact te leggen. De autoriteiten hebben leiding over de verdere afwikkeling, aldus de woordvoerder. Hoelang de quarantaine nog gaat duren, is nog onbekend.

Bij twee Italiaanse stafleden van een wielerploeg die deelnam aan de Ronde van de Emiraten werd eerder het virus vastgesteld. Naar aanleiding daarvan gingen verschillende hotels op slot. Donderdagavond werden de laatste twee etappes van de wielerronde al geschrapt vanwege de vaststelling van het virus bij de twee stafleden.

Alle renners die deelnamen aan de wielerronde mochten hun hotel niet verlaten en werden getest, waaronder de renners van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma. Bij de testen zijn geen besmettingen bij renners ontdekt. Zeven Nederlandse renners zaten vast in het rennershotel, Wout Poels (Bahrain-Merida), Ramon Sinkeldam (Groupama-FDJ), Wilco Kelderman (Team Sunweb) en Dylan Groenewegen, Koen Bouwman, Timo Roosen en Jos van Emden van Jumbo-Visma. Die laatste ploeg liet zondagochtend weten dat het team met een vliegtuig onderweg was naar huis.

© ANP 2020
bahrain-merida
abu dhabi
coronavirus
vae
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi