Strafvermindering voor leraar na hoger beroep

marokko
6
3 mrt '20
De leraar kreeg aanvankelijk een celstraf opgelegd van tien maanden (waarvan vier voorwaardelijk) en het betalen van een schadevergoeding van 40.000 DH

Het hof van beroep in Agadir heeft besloten de eerder opgelegde gevangenisstraf te verlagen naar twee maanden. De hoogte van de schadevergoeding blijft ongewijzigd.

De leraar gaf les op een school in Awrir in de provincie Taroudant en heeft naar verluidt begin januari een leerlinge geslagen omdat ze haar huiswerk niet zou hebben gemaakt.

De zaak kwam aan het licht nadat beelden van de 8-jarige Maryam door een mensenrechtenactivist op sociale netwerken werden gedeeld. Het Ministerie van Onderwijs startte daarop een onderzoek naar de onderwijzer.

De man blijft zweren bij zijn onschuld en beweert dat de stiefmoeder van het meisje verantwoordelijk is voor de blauwe plekken op het lichaam van het slachtoffertje. De leraar ging een paar dagen na zijn veroordeling in hongerstaking. Ook collega's van de leraar zweren bij zijn onschuld en reageerden destijds emotioneel na de uitspraak van de rechter.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
taroudant
agadir
awrir
leraar
boujemaaa bodhim
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?