Jarenlange gevangenisstraffen voor 'borende boeven' in Londen

buitenland
0
4 mrt 11:37
Een Britse rechtbank heeft jarenlange gevangenisstraffen opgelegd aan drie Roemenen die door een muur boorden om in Londen het pand van een juwelier te plunderen.

Ze maakten daar voor zo'n 300. 000 pond (bijna 344.000 euro) aan spullen buit. De mannen zijn veroordeeld tot celstraffen van vier tot zes jaar. Ze braken vorig jaar vanuit een aangrenzend pand een muur open om toegang te krijgen tot de chique juwelierszaak in Fleet Street. De autoriteiten spraken over een "geavanceerde en gedurfde" criminele onderneming.

Het trio zou eerst een gat hebben geboord in de foute muur. Ze kwamen daardoor uit bij een bookmaker. Op camerabeelden is te zien dat een man door het gat kruipt en rondkijkt, om vervolgens weer te vertrekken. De inbrekers braken vervolgens alsnog door de muur naar de juwelier.

Een van de mannen kon volgens de politie worden aangehouden op het vliegveld, omdat hij werd gezocht vanwege een andere kwestie. Roemenië leverde de twee andere verdachten over. Hun DNA was aangetroffen bij de plaats delict, onder meer op een sigaret die buiten was achtergelaten.

© ANP 2020
londen
roemenië
fleet street
politie
verenigd koninkrijk
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi