Marokko verbiedt bijeenkomsten met meer dan 1.000 personen

marokko
0
6 mrt '20
Het verbod is van toepassing op alle grote conferenties, bijeenkomsten en sportevenementen in gesloten ruimtes.

Het verbod is donderdag ingegaan en loopt tot begin april. De voorzorgsmaatregel van het ministerie van Cultuur, Jeugdzaken en Sport werd ingevoerd na de bevestiging van de tweede coronabesmetting in Marokko.

De Koninklijke Marokkaanse voetbalbond (FRMF) had woensdag al besloten de voetbalwedstrijden van meerdere competities achter gesloten deuren te houden. Beide maatregelen zijn bedoeld om het risico op de verspreiding van COVID-19 virus in het land te verminderen.

Marokko registreerde maandag zijn eerste besmettingsgeval van het coronavirus. De patiënt was een Marokkaanse man die in februari vanuit zijn woonplaats in Italië naar Marokko was gereisd.  Woensdag werd melding gemaakt van de tweede coronabesmetting, een 89-jarige Marokkaanse vrouw die eveneens uit Noord-Italië was gereisd ligt in kritieke toestand in het Moulay Youssef-ziekenhuis in Casablanca.

Passagiers die op dezelfde vluchten zaten als de twee patiënten worden onderzocht. Italië is met meer dan 3.000 besmettingsgevallen het Europese epicentrum van de coronaepidemie.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
bijeenkomsten
verbod
coronavirus
coronamaatregelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi