Dode en gewonden door aanslag bij Amerikaanse ambassade in Tunesië

buitenland
3
6 mrt '20
Twee terroristen hebben een zelfmoordaanslag gepleegd bij de Amerikaanse ambassade in Tunesië. Daardoor kwam een agent om het leven en raakten meerdere politiemensen gewond, melden de autoriteiten.

De politie zegt dat kon worden voorkomen dat een aanvaller de ambassade binnenging. De andere dader reed op een motor. Een getuige vertelde een zware explosie gehoord te hebben. "We zagen de stoffelijke resten van een terrorist die op een motor richting de politie was gereden."

Een journalist zag op enkele meters van de poort van de diplomatieke post in het district Berges du Lac beschadigde voertuigen: een motor en een politiewagen. Ook lagen lichaamsdelen op de grond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat de twee aanvallers zijn omgekomen.

Terroristisch geweld
De Amerikaanse ambassade bevestigde op Twitter dat de hulpdiensten reageren op een explosie in de omgeving. Mensen worden opgeroepen uit de buurt te blijven. De politie heeft versterkingen en forensische experts naar het gebouw gestuurd.

Het Noord-Afrikaanse Tunesië is de afgelopen jaren herhaaldelijk opgeschrikt door terroristisch geweld. De laatste bomaanslagen dateren uit juni 2019. Terroristen hadden het ook herhaaldelijk voorzien op buitenlanders. In 2015 kwamen tientallen toeristen om het leven bij aanvallen op het Bardo-museum in Tunis en een resort in Sousse.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© ANP 2020
tunesië
verenigde staten
sousse
terrorisme
tunis
ambassade
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi