Saoedi-Arabië: Buitengewone maatregelen tegen coronavirus in Mekka en Medina (video)

buitenland
0
5 mrt '20
De Grote Moskee in Mekka werd voor een korte tijd gesloten om het tawaf-gebied in Moskee al-Haram schoon te maken

De berg Safa en de berg Marwa zijn ook gesloten totdat het verbod op Umrah-bedevaarten wordt opgeheven. Autoriteiten sloten daarnaast alle Zamzam-watervoorzieningen en hebben alle soorten voedsel in de heilige moskeeën verboden in een poging verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

De maatregelen zijn onderdeel van een reeks preventiemaatregelen die zijn ingevoerd om de twee heilige moskeeën van Mekka en Medina tegen het coronavirus te beschermen. Op video's en foto's zijn bijzondere beelden te zien van een compleet verlaten tawaf-gebied nadat moskeegangers de toegang tot de moskee tijdelijk werd ontzegd. 

Riyad heeft maandag haar eerste besmettingsgeval van het coronavirus gemeld. Het ging om een Saoedische staatsburger die terugkeerde uit Iran. Een woordvoerder van het Ministerie van Volksgezondheid zei dat Saoedi-Arabië 25 ziekenhuizen aan het voorbereiden was om eventuele gevallen van coronavirus af te handelen.

Riyad heeft vorige week de uitgifte van het Umrah-visum tijdelijk stopgezet uit angst voor het coronavirus. Een paar dagen later werd ook de Umrah-bedevaart voor Saoedische staatsburgers opgeschort.

Het Saoedische koninkrijk, dat de twee heiligste plaatsen van de islam herbergt, verwelkomt het hele jaar door miljoenen moslimbezoekers met als hoogtepunt de Hadj-bedevaart. Jaarlijks bezoeken bijna zeven miljoen mensen Mekka om de Umrah uit te voeren. Alvorens het land te kunnen bezoeken moeten pelgrims in hun visumaanvraag certificaten van vaccinaties verstrekken.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe lang het verbod op Umrah-bedevaarten van kracht zal zijn.

© MAROKKO.NL 2020
saoedi-arabie
mekka
medina
coronavirus
umrah
marwa
safa
moskee
al-haram
al-nabawy
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi