Oud-topvoetballer Ronaldinho vast in Paraguay om vals paspoort

sport
0
7 mrt 10:21
Voormalig Braziliaans topvoetballer Ronaldinho is in Paraguay gearresteerd omdat hij het land probeerde binnen te komen met een vals paspoort.
De oud-speler van onder meer FC Barcelona en Paris Saint-Germain én tweevoudig wereldvoetballer van het jaar is samen met zijn broer in hoofdstad Asunción in hechtenis genomen. Het duo werd in een politieauto afgevoerd vanuit hun hotel. De broers waren woensdag al aangekomen in Paraguay en kregen toen op de luchthaven al vragen over hun paspoort, dat er verdacht uitzag.

Ronaldinho en zijn broer, die ook zaakwaarnemer is, legden uit dat zij op uitnodiging van een lokale casinobaas een voetbalclinic voor kinderen kwamen geven en ook nog een boek mochten presenteren. Ze hadden de paspoorten bij aankomst in Paraguay gekregen.

De officier van justitie nam genoegen met hun verhaal en was bereid de twee te laten gaan, maar de rechter was het daar niet mee eens en gaf opdracht Ronaldinho en zijn broer te arresteren. Het duo hoort waarschijnijk later zaterdag of ze alsnog worden vrijgelaten of nog langer moeten vastzitten.
© ANP 2020
brazilië
paris saint-germain
ronaldinho
paraguay
fc barcelona
paspoort
fraude
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi