'Quarantainegebieden Italië uitgebreid'

buitenland
0
7 mrt '20
Italië breidt de gebieden die momenteel onder quarantaine staan, de zogenaamde 'rode zones', uit tot de hele regio Lombardije en elf provincies in de omliggende regio’s.

Dat melden Italiaanse media. Zo'n zone sluit het gebied geheel af van de buitenwereld. Mensen mogen de gebieden niet in of uit, behalve in geval van nood. Scholen, gymzalen, zwembaden, wellnesscentra, musea, culturele centra, bioscopen, theaters en skigebieden zijn gesloten.

Winkelcentra zijn alleen open van maandag tot vrijdag. De verloven voor alle gezondheidswerkers worden ingetrokken. De maatregelen gelden tot ten minste 3 april. De nieuwe nationale noodmaatregelen zijn vastgesteld in een regeringsdecreet dat naar verwachting zaterdagavond in werking zal treden.

De provincies die de 'zone rood' worden zijn: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Venetië, Padua, Treviso, Asti en Alessandria. Ook enkele delen van de noordelijke regio's van Emilia-Romagna, Veneto en Piëmont vallen onder het decreet.

Zaterdagavond werd bekend dat het aantal in Italië geconstateerde gevallen van het nieuwe coronavirus was gestegen tot 5883. In totaal zijn 233 mensen overleden. Van alle patiënten zijn er 589 volledig hersteld.

© MAROKKO.NL 2020
italie
quarantaine
lombardije
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi