Saoedi-Arabië: Alle vluchten naar EU-landen opgeschort

buitenland
0
12 mrt '20
De maatregel is bedoeld om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Het Saoedische ministerie van Volksgezondheid heeft 24 nieuwe besmettingsgevallen van COVID-19 gemeld, voornamelijk Egyptenaren. Het totale aantal besmette patiënten in het land is daarmee opgelopen van 21 tot 45. In een poging het virus het hoofd te bieden is het vliegverkeer nog verder ingeperkt.

De maatregel geldt voor alle landen waar het coronavirus zich heeft verspreid, waaronder de lidstaten van de Europese Unie (EU). "De regering heeft besloten de vluchten van en naar EU-landen, Zwitserland, India, Pakistan, Sri Lanka, de Filippijnen, Soedan, Ethiopië, Zuid-Soedan, Eritrea, Kenia, Djibouti en Somalië tijdelijk op te schorten", kondigde de Saoedische regering woensdagavond aan in een verklaring van persbureau Saudi News Agency (SPA).

Het passagiersverkeer is ook opgeschort aan de landgrenzen met Jordanië, met uitzondering van humanitaire gevallen. Het vrachtverkeer tussen de twee landen blijft voorlopig wel gehandhaafd.

De Saoediërs hadden al vluchten opgeschort naar de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Bahrein, Libanon, Egypte, Irak en Italië. Ook werd de Umrah-bedevaart tijdelijk opgeschort.

© MAROKKO.NL 2020
saoedi-arabie
europa
coronavirus
vliegverkeer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi