Marokkaanse voetbalbond FRMF schort alle competities tot nader order op

marokko
12
14 mrt '20
Alles wat onder de noemer van de bond valt wordt voorlopig stilgelegd, dit ter preventie van het Coronavirus.

Waar het eerdergenoemde virus wereldwijd zijn tol begint te eisen, besloot men zaterdagochtend óók in Rabat om passende maatregelen te nemen. Middels een persbericht kondigde de dienstdoende voetbalautoriteit aldaar aan al hetgeen men in de portefeuille heeft tot nader order op te schorten. Dit betekent dat de Botola Pro, de eigen competitie waar men eerder over besloot het achter gesloten deuren doorgang te laten vinden, de komende periode ongeroerd blijft. 

Kwalificatiereeks Afrika Cup 2021 én CHAN 2020 op losse schroeven
Hetzelfde geldt voor alle vertegenwoordigende nationale elftallen die de bond tot zijn beschikking heeft. Voor het A-elftal besloot de Afrikaanse voetbalbond CAF vrijdagmiddag nog over het tijdelijk aan banden leggen van de gehele kwalificatiereeks voor de Afrika Cup 2021. #TeamMarokko zou het aanvankelijk tegen het einde van deze kalendermaand in een tweeluik gaan opnemen tegen Centraal-Afrika, de huidige nummer 109 van de FIFA Ranking. 

Het op papier, tweede elftal van de bond ziet met deze ingrijpende maatregel ook perspectief wegvallen. Het #LokaalMarokko van eindverantwoordelijke Houcine Ammouta zou zich begin april, in Kameroen, als titelverdediger gaan wagen aan de CHAN 2020. Over de doorgang van dat toernooi is van de kant van de CAF nog geen eindoordeel geveld, wel gaf men te kennen zich dit weekend te gaan buigen over het mogelijk wel of niet laten doorgaan. 

Photocredit: CAFOnline.com

© Redactie 2020
marokko
atlasleeuwen
team marokko
coronavirus
frmf
botola pro
afrika cup 2021
vahid halilhodžić
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi