Marokko laat Franse onderdanen terugvliegen

marokko
0
14 mrt '20
De aankondiging komt nadat Marokko alle passagiersverbindingen met een aantal Europese landen heeft opgeschort, waaronder Frankrijk.

Marokko heeft vluchten toegestaan voor de repatriëring van Fransen naar hun land van herkomst, bevestigde de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian vandaag op Twitter. "Ik heb gisteren en vanochtend verschillende keren met mijn collega Nasser Bourita gesproken om de terugkeer van onze landgenoten uit Marokko te vergemakkelijken", zei de minister. "Vanochtend konden de eerste vluchten naar Frankrijk vertrekken".

De opschorting van luchtverbindingen met landen als Nederland, België, Duitsland, Portugal, ChinaSpanjeItaliëFrankrijk en Algerije is bedoeld om een ​​uitbraak in Marokko te voorkomen. Veel Buitenlanders zijn vast komen te zitten in Marokko nadat passagiersverbindingen werden stilgelegd.

Andere preventieve maatregelen omvatten het verbod op openbare bijeenkomsten met meer dan 50 personen en het opschorten van culturele, sportieve en religieuze evenementen. Ook worden vanaf maandag scholen tot nader order gesloten.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
frankrijk
coronavirus
coronamaatregelen
vliegverbod
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi