Marokko in lockdown vanaf vrijdag 18:00 uur

marokko
1
20 mrt '20
De Marokkaanse autoriteiten hebben nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus

Marokko heeft donderdagavond de noodtoestand uitgeroepen en vanaf vrijdag 18:00 gaat het land tot nader order in lockdown. De maatregel houdt in dat men enkel de deur uit mag gaan als daar een gegronde reden voor is. De politie en koninklijke gendarmerie zullen de nieuwe maatregelen handhaven. 

Volgens de verklaring van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is het niet de bedoeling dat het land volledig stil komt te liggen. Personen met vitale beroepen zijn uitgezonderd van de lockdown, daaronder vallen onder meer mensen die werkzaam zijn bij supermarkten, apotheken, banken, benzinestations, medische klinieken en telecombedrijven. Deze personen moeten wel een ondertekend document van werkgever of leidinggevende hebben.

De lockdown is geen verrassing. In Marokko worden burgers al dagen lang opgeroepen tot meer sociaal isolement en enkel naar buiten te gaan indien noodzakelijk voor werk of boodschappen. Lokale veiligheidsdiensten reden met luidsprekers rond om burgers aan te zetten de preventiemaatregelen te respecteren.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
lockdown
coronavirus
noodtoestand
coronamaatregelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi