Algerije: Pasgetrouwd stel gearresteerd wegens doorzetten bruiloft (video)

buitenland
1
21 mrt '20
Het kersverse echtpaar kon niet lang genieten van hun bruiloft; autoriteiten onderbraken het feestje en hebben alle aanwezigen in quarantaine geplaatst

Het incident deed zich voor in de stad Annaba, zo'n 600 kilometer ten oosten van hoofdstad Algiers. Op beelden is te zien hoe agenten de feestzaal binnendringen om de bruiloft te beëindigen. De autoriteiten grepen in na klachten van omwonenden en voorbijgangers.

Autoriteiten hebben eerder deze week preventieve maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het sluiten van feestzalen is onderdeel van die preventiemaatregelen. Vanaf zondag moet ook alle horeca in het land tot nader order op slot.

In Algerije zijn zo'n 95 personen besmet geraakt met het longvirus COVID-19. 12 personen zijn overleden. De meeste besmettingen en doden bevinden zich in de provincie Blida waar aan het begin van de virusuitbraak in het land één familie verantwoordelijk was voor het leeuwendeel van de besmettingen. De familie had een trouwfeest bijgewoond.

© MAROKKO.NL 2020
algerije
coronavirus
bruiloft
arrestatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?