Marokkaanse douane onderschept 2 miljoen mondkapjes

marokko
1
21 mrt '20
De maskers stonden op het punt te worden geëxporteerd.

De douane heeft de lading in beslag genomen om onder strikte voorwaarden op de lokale markt te verkopen, meldt dagblad Assabah.

Sinds de uitbraak van het coronavirus is de vraag naar mondkapjes en mondmaskers explosief gestegen. In Marokko werd begin maart een Britse vrachtwagenchauffeur gearresteerd toen deze probeerde 100.000 maskers het land uit te smokkelen. Marokko heeft de export van de medische beschermingsmiddelen aan banden gelegd om aan de binnenlandse vraag te kunnen voldoen.

Andere landen hebben vergelijkbare maatregelen genomen. Duitsland verbiedt sinds begin maart de export van medische beschermingsmiddelen zoals handschoenen, beschermende pakken en mondmaskers. De Russische autoriteiten hebben eveneens een exportverbod ingelast. Ook Frankrijk kondigde aan beslag te leggen op alle voorraden mondkapjes in het land.

De uitbraak van het coronavirus heeft wereldwijd geleid tot onrust. Ook veel consumenten proberen aan mondmaskers en andere beschermingsmiddelen te komen. Dat leidt soms tot lange rijen buiten winkels. Op meerdere plaatsen in Europa zijn mondmaskers gestolen uit ziekenhuizen.
De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt dat door "de groeiende vraag, hamsteren en misbruik" tekorten aan beschermingsmiddelen ontstaan. "We kunnen COVID-19 niet tegenhouden als we ons medisch personeel niet kunnen beschermen", waarschuwde WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
mondkapje
mondmasker
douane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi