Ophef na beelden van Marokkanen die lockdown negeren

buitenland
23
22 mrt 14:29
Het lijkt er op dat niet iedereen de coronacrisis even serieus neemt.
Beelden van groepen mensen in Salé, Fez, Tanger en Tetouan die de lockdown aan hun laars lappen worden gedeeld op sociale netwerken. En dat terwijl in Marokko donderdag de noodtoestand werd uitgeroepen en het land sinds vrijdagavond 18:00 in een lockdown verkeert. De politie, de koninklijke gendarmerie en het leger zien toe op de naleving van de preventiemaatregelen.

Beelden van groepen mensen die ruim na de avondklok over straat lopen en de takbir uitspreken zorgen voor veel ophef in Marokko. Op internet wordt opgeroepen hard op te treden tegen "egoïstische" landgenoten die niet alleen zichzelf maar vooral anderen in gevaar brengen.


Een groep mensen kwam ondanks de lockdown bijeen voor het verrichten van smeekbeden.


Sinds de lockdown dient iedereen een "uitzonderlijke verplaatsingsvergunning" op zak te hebben als je voor werk, boodschappen of om medische redenen toch de straat op moet, zoals te zien is in de video van de nationale veiligheidsdienst DGSN.


Het inperken van de bewegingsvrijheid komt nadat het aantal lokale besmettingen in Marokko begon toe te nemen. Daarvoor liepen de meeste besmettingsgevallen het virus op in het buitenland. 
© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
coronamaatregelen
lockdown
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi