122 arrestaties in Salé wegens negeren lockdown

marokko
1
24 mrt '20
De politie in Salé heeft maandagavond 113 volwassenen en negen minderjarigen opgepakt omdat ze weigerden zich te houden aan de lockdown

Dat meldt de nationale veiligheidsdienst DGSN in een verklaring. Het is de derde dag op rij dat groepen mensen in Marokko de noodtoestand trotseren door zich ondanks de lockdown op straat te begeven zonder daar een gegronde reden voor te hebben.

In Marokko werd donderdag de noodtoestand uitgeroepen en het land verkeert sinds vrijdagavond 18:00 in een lockdown. Beelden van groepen mensen die ruim na de avondklok over straat lopen in Salé, Fez, Tanger en Tetouan zorgden afgelopen dagen voor ophef in Marokko.

De politie heeft de patrouilles in de wijken Sala El Jadida, Laayaada, Bettana en Tabriquet in Salé geïntensiveerd nadat mensen zaterdag en zondag na de avondklok de straat op gingen. In andere steden werden soortgelijk maatregelen getroffen. In Tanger werden maandag ook twee mannen gearresteerd die er van worden verdacht de menigte te hebben opgeruid om de straat op te gaan.

Celstraf De Marokkaanse regeringsraad heeft zondag een wetsvoorstel aangenomen om juridische stappen te ondernemen tegen iedereen die de lockdown negeert. Overtreders riskeren een gevangenisstraf van één tot drie maanden en een geldboete uiteenlopend van 300 tot 1.300 DH.

De noodtoestand in Marokko duurt nog tot 20 april. Sinds de lockdown dient iedereen een "uitzonderlijke verplaatsingsvergunning" op zak te hebben die voor werk, boodschappen of om medische redenen toch de straat op moet.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
salé
coronavirus
coronamaatregelen
lockdown
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi