Harde aanpak en zware strafeisen tegen 'coronamisbruikers'

algemeen
0
25 mrt '20
Tegen mensen die strafbare feiten plegen en daarbij misbruik maken van de coronacrisis wordt hard opgetreden. Het Openbaar Ministerie zal hen snel oppakken en zware straffen eisen.

"Dit soort gedrag wordt niet getolereerd", zei Gerrit van der Burg, voorzitter van het College van procureurs-generaal. Het OM wil hiermee een duidelijk signaal afgeven aan de samenleving. De afgelopen tijd waren er de nodige mensen die agenten in het gezicht spuugden of op openbare plekken opzettelijk mensen in het gezicht hadden gehoest en daarbij claimden het besmettelijke virus onder de leden te hebben. "Het OM zal dit soort strafbare feiten waar mogelijk binnen drie dagen via het supersnelrecht aan de rechter voorleggen", laat het OM weten.

Woensdag liet de politie weten aangifte te hebben gedaan tegen een 35-jarige man die op station Utrecht Centraal meerdere malen in de richting van agenten had gespuugd en daarbij dreigde hen te besmetten met het coronavirus. De snelrechtzitting van deze man is gepland op woensdag 1 april. Afgelopen vrijdag veroordeelde de politierechter in Den Haag een 'coronahoester' uit Noordwijkerhout tot tien weken cel, waarvan twee weken voorwaardelijk.

© ANP 2020
politie
openbaar ministerie
coronavirus
strafeis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi