Turkije haalt studenten terug uit het buitenland

buitenland
3
25 mrt 13:55
Turkije heeft vanwege de verspreiding van het coronavirus circa 2700 studenten uit het buitenland terug naar huis gehaald.
Minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu zei dat de studenten uit acht landen zijn teruggehaald met elf vluchten. Ze moeten twee weken in quarantaine. Het gaat om studenten uit Europese landen, Noord-Cyprus en Egypte.

Er zijn al duizenden Turken onder quarantaine geplaatst, nadat ze waren teruggekeerd van pelgrimsreizen naar Saoedi-Arabië. In dat land zijn woensdag extra maatregelen genomen tegen de verspreiding van het virus. Niemand mag meer de steden Mekka, Medina en Riyad in of uit. Elders mogen de Saoedi's niet meer naar een andere provincie gaan. Het land heeft een strenge lockdown afgekondigd.

In Turkije zijn inmiddels 44 mensen aan de gevolgen van het nieuwe virus bezweken. Volgens de officiële cijfers zijn er 1872 besmettingen vastgesteld. Het is niet bekendgemaakt waar dat is gedaan. Een vereniging van artsen heeft geklaagd dat de gezondheidszorg slecht is voorbereid en dat de regering meer inzicht moet geven. De hoofdstad Ankara heeft maatregelen ingevoerd die het openbare leven beperken. Zo zijn onder meer scholen en cafés gesloten.
© ANP 2020
turkije
mevlüt cavuşoğlu
coronavirus
repatriëring
studenten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi