Aantal coronadoden in België loopt op naar 220

buitenland
1
26 mrt 11:59
Het aantal doden als gevolg van COVID-19 is in 24 uur in België met 42 gestegen tot 220. Afgelopen etmaal zijn 1.298 nieuwe bevestigde besmettingen gemeld, waarmee het totaal op 6.235 komt.
In Belgische ziekenhuizen zijn de afgelopen 24 uur 131 patiënten op de intensive care opgenomen. Daar liggen in totaal nu 605 mensen, melden de gezondheidsautoriteiten. In de ziekenhuizen werden sinds woensdag 536 nieuwe patiënten opgenomen, terwijl 128 patiënten juist weer naar huis mochten. In totaal worden nu 2.652 mensen met het virus in Belgische ziekenhuizen verzorgd.

Viroloog Steven Van Gucht, die dagelijks de nieuwe coronacijfers bekendmaakt namens de federale regering, zegt dat volgens de modellen die in België worden gebruikt de piek "ergens rond begin april" in het land is te verwachten. Die voorspelling is gebaseerd op een halvering van de contacten die mensen hebben. België heeft op 18 maart verregaande maatregelen getroffen om de verspreiding van het longvirus tegen te gaan.

"Als dat meer dan 50 procent is, kan die piek wat vroeger vallen. Is dat minder dan 50 procent, dan zal die wat later vallen en duurt de uitbraak ook langer", aldus Van Gucht.
© ANP 2020
belgië
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi