Religieuze organisaties: erediensten met uiterst minimum mensen

algemeen
1
26 mrt 14:22
Diverse religieuze organisaties roepen op om het aantal aanwezigen bij erediensten vanwege het coronavirus tot een uiterst minimum te beperken.
De aangescherpte regels hebben volgens de de Boeddhistische Unie, het Contactorgaan Moslims en Overheid en de Hindoeraad tot veel vragen geleid, omdat voor religieuze vieringen een uitzondering geldt op het samenkomstverbod. Met een maximum van dertig gelovigen mogen die nog plaatsvinden, mits ze de voorgeschreven 1,5 meter afstand van elkaar bewaren. Vanwege de vele vragen hebben de organisaties met minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) gesproken over de invulling en praktische vertaling van de nieuwe regels.

De organisaties vragen om de fysieke aanwezigheid bij alle samenkomsten zoveel mogelijk te beperken en de diensten zoveel mogelijk digitaal te laten plaatsvinden of uit te stellen. Bij de religieuze of levensbeschouwelijke bijeenkomsten die moeten doorgaan, zoals uitvaarten, vragen de organisaties de richtlijnen in acht te nemen en met maximaal dertig mensen bijeen te komen en 1,5 meter afstand te bewaren.
© ANP 2020
coronavirus
cmo
eredienst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi