VS loven beloning uit voor arrestatie president Venezuela

buitenland
0
26 mrt 17:12
De Verenigde Staten hebben een beloning uitgeloofd voor informatie die leidt tot de arrestatie van de Venezolaanse president Nicolás Maduro en veertien andere hooggeplaatste Venezolaanse functionarissen.
Washington wil hem oppakken wegens "narcoterrorisme" en looft 15 miljoen dollar uit (13,6 miljoen euro). De 57-jarige Maduro kwam in 2013 aan de macht als opvolger van Hugo Chávez (1954-2013). Maduro wordt sinds 2019 door een heleboel landen, inclusief Nederland, niet meer gezien als het wettige staatshoofd van het berooide Zuid-Amerikaanse land.

Onder de andere Venezolaanse topfiguren die Washington in het vizier heeft, zijn een voormalige vicepresident, de minister van Defensie en de voorzitter van het hooggerechtshof. Volgens de Amerikaanse minister van Justitie William Barr is het regime van Maduro "gedrenkt in corruptie en criminaliteit. Terwijl de bevolking lijdt, vult deze bende de zakken met drugsgeld en inkomsten uit corruptie", aldus Barr donderdag.

Maduro houdt de macht in handen dankzij trouwe militairen. De pogingen van oppositieleider en parlementsvoorzitter Juan Guaidó om Maduro met buitenlandse hulp tot aftreden te bewegen zijn vooralsnog op niets uitgelopen. Veel landen zien Guaidó als de interim-president van Venezuela.
© ANP 2020
hugo chávez
verenigde staten
corruptie
beloning
narcostaat
nicolás maduro
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi