Marokko: 56 mensen vervolgd voor verspreiden nepnieuws over coronavirus

marokko
0
28 mrt 14:05
De openbare aanklager heeft tot dusver 56 personen vervolgd voor het publiceren van valse informatie over het longvirus COVID-19

Dat meldt de Hicham Balaoui, woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in een interview met persbureau Maghreb Arab Press (MAP).

Niet alleen de hardnekkige verspreiding van nepnieuws is een probleem, maar ook mensen die de opgelegde preventiemaatregelen trotseren vormen een gevaar voor de volksgezondheid. Sinds de inwerkingtreding van de nieuwe wet zijn zo'n 450 personen gearresteerd wegens het negeren van de lockdown.

Het wetsvoorstel werd gedaan nadat groepen mensen in Salé, Fez, Tanger en Tetouan vorig weekend voor ophef zorgden door na de avondklok de straat op te gaan. De officier van justitie had begin deze week opgeroepen een zero-tolerance beleid toe te passen bij overtreders van de lockdown.

De onlangs goedgekeurde wet maakt het mogelijk mensen te vervolgen wanneer men zich niet houdt aan de opgelegde lockdown. Overtreders riskeren een gevangenisstraf van één tot drie maanden en een geldboete uiteenlopend van 300 tot 1.300 DH.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
nepnieuws
lockdown
wet 2.20.292
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi