Marokko vergroot capaciteit intensive care naar 3.000

marokko
27
28 mrt 16:49
De aankoop van bedden en medische apparatuur is bedoeld om het land voor te bereiden op een verdere uitbraak van het dodelijke longvirus COVID-19.
Marokko gaat de komende weken de capaciteit van de Intensive Care (IC) verhogen van 1.640 tot 3.000 units. Dat zei regeringsleider Saad Eddine El Othmani vrijdag tijdens een crisisberaad om de voortgang van de coronavirus-uitbraak in het land te bespreken.

Zowel het medisch personeel als ambtenaren van het Ministerie van Volksgezondheid bereiden zich voor op verschillende scenario's, verzekerde El Othmani. Het ministerie heeft vrijdag 2 miljard DH (€200 miljoen) uitgetrokken voor de aanschaf van medisch apparatuur. De uitbreiding van het aantal IC-units maakt deel uit van een reeks maatregelen die nu versneld worden uitgevoerd.

Ook hebben de autoriteiten de medische hulp van het leger ingeroepen in de strijd tegen het coronavirus. Koning Mohammed VI gaf onlangs het bevel aan militaire functionarissen om militaire faciliteiten van het leger beschikbaar te stellen aan civiele tegenhangers.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
coronamaatregelen
intensive care
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi