Gestrande Marokkaanse reizigers op straat in Spanje na uitzetting uit hotels

marokko
3
30 mrt 15:07
Het Mercure-hotel in de Spaanse havenstad Algeciras heeft een groep van 46 Marokkanen, waaronder kinderen en ouderen, uitgezet wegens opgelegde noodmaatregelen.
De gestrande reizigers moesten noodgedwongen de nachten op straat doorbrengen, zo meldt nieuwsdienst EuropaSur. Hotels hebben de gasten op straat gezet na geïntensiveerde politiepatrouilles die handhaven op navolging van preventiemaatregelen te midden van de uitbraak van het coronavirus. De maatregelen in het land schrijven voor dat horeca op slot moet.

De reizigers raakten op de terugweg naar Marokko gestrand in Spanje na de opschorting van alle passagiersverbindingen tussen Spanje en Marokko. Spanje is na Italië het hardst getroffen land in Europa.

Volgens consul Mohamed Rafaoui van Marokko in Algeciras wordt de groep gestrande Marokkanen voorzien van voedsel en medicijnen en heeft het consulaat tot nu toe de verblijfskosten van gestrande onderdanen gedekt.

Door de sluiting van hotels en het op straat zetten van gestrande reiziger wordt het volgens Rafaoui lastiger om hulp te bieden. "Het is een probleem dat wij als consulaat niet kunnen oplossen. Het is de Spaanse regering die een locatie voor ze moet vinden omdat ze de hotels waar ze verbleven heeft gesloten", aldus Rafaoui die zegt geen begrip te hebben voor het besluit van de Spaanse autoriteiten.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
spanje
coronavirus
hotel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi